23-02-2013

Case KVL: Defensie's grootste datamigratie ooit

Deel dit bericht


De klant  

Het Ministerie van Defensie is met een personeelbestand van bijna 70.000 burgers en militairen één van de grotere werkgevers van Nederland. Het Ministerie bestaat uit de Bestuursstaf, de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marechaussee, het Commando DienstenCentra en de Defensie Materieel Organisatie. Gezamenlijk zetten zij zich in voor vrede en veiligheid, in Nederland en daarbuiten, door deelname aan vredesmissies.

Doelstelling

Voor Defensie is een goede informatievoorziening van groot belang. Om vredesoperaties zo goed mogelijk te ondersteunen, is Defensie in 2001 van start gegaan met het alom bekende programma SPEER (Strategic Process Enabled ERP Re-engineering). Dit programma richt zich op de verbetering van informatievoorziening bij en tussen de verschillende strijdkrachten.

Hiervoor moeten de aparte onderdelen binnen Defensie op een gestandaardiseerde en efficiënte manier gaan samenwerken. Dit betekent dat 70 verouderde legacy-systemen plaats moeten maken voor één nieuw systeem, SAP, dat defensiebreed uitgerold wordt. Dat dit een enorm project is, blijkt ook wel uit het feit dat 12.000 defensie-medewerkers uiteindelijk overgaan op deze nieuwe werkwijze.

Oplossing
Samen met specialisten van Defensie en Informatica Corporation richtte KVL een datamigratiestraat (DMS) in. Deze haalt gegevens uit de oude systemen, schoont ze op, vult ze aan waar nodig en zet ze vervolgens in SAP. Deze werkwijze is ook vastgelegd in een datamigratiemethodiek waarmee de kwaliteit van het proces is geborgd. Omdat de verschillende krijgsmachtonderdelen allemaal volgens dezelfde methodiek werken, kan Defensie efficiënter werken en is datamigratie een routineklus geworden.

Resultaat
Het eerste data migratieproject dat werd opgeleverd begin 2008, was Finad. De datamigratiestraat was destijds nog niet klaar, maar is dat inmiddels wel.
Intussen zijn er zo’n 40 legacy-systemen betrokken in het data migratietraject. Alle migratieprojecten die op stapel staan, moeten in principe gebruik gaan maken van de DMS.

Meer weten over deze case? Neem contact op met Harm Geerlings via 010-7503550.

KVL Inspiratie Technologie
Van Nelleweg 2422
3044 BC Rotterdam
T 010-750 35 50

   

Partners